top of page

Mondov

Theatercollectief Hartenjagers heeft besloten te stoppen met het organiseren van het maandelijkse try-out podium MONDOV. Op 2 Juni 2014 kon je op een piepklein podium achterin de foyer van het Compagnietheater voor de allerlaatste keer jong, actueel talent op het gebied van muziek, theater en cabaret bewonderen. MONDOV was in korte tijd uitgegroeid tot een onmisbaar begrip in de Amsterdamse cultuurscene. Waarom stoppen wij dan juist nu?

"Welkom op de laatste Mondov en welkom op de eerste dag van de rest van ons en jullie leven. Op dit iets te kleine podium hebben twee seizoenen lang meer dan honderd jonge makers met succes gezongen, gedanst en gespeeld, maar ook gestotterd en geblunderd.

Dankzij jullie opgewekte aanwezigheid voelde zelfs de jongen in het opblaasbootje zich veilig en kon iedere artiest na afloop zeggen dat het nuttig was, ook al moest er soms niemand lachen.

We zijn er trots op dat we geslaagd zijn in onze opzet zoveel mogelijk jonge makers een gratis podium te bieden, in een tijd waarin schouwburgdirecteuren en fondsen voor podiumkunsten dat niet meer doen. En we hopen dat het Mondov podium deuren heeft geopend en ontmoetingen heeft gecreeerd die de ontwikkeling van ons theaterlandschap vooruit helpen.

 

Met pijn in onze jonge hartjes stoppen wij met Mondov omdat we zelf ook vooruit willen. Dit heeft vooral met tijd te maken, want Mondov is ons erg dierbaar.

Mondov sloeg direct aan en werd opgepikt door pers en tv en heeft nu een hoogtepunt bereikt dat wij onmogelijk kunnen overtreffen. Langzamerhand gaat het succes van Mondov ten koste van onze eigen plannen.

Op het Theater Festival organiseren we een nieuwe editie van onze Grote Theater Quiz (een concept dat inmiddels is gestolen door DelaMar) en in januari 2015 gaat hier, in ons Compagnietheater, De therapiegeneratie in premiere, onze eerste grote zaal voorstelling. Daarnaast pakken we ons ‘seizoenenproject’ op. Afgelopen jaar speelden we hier in de kleine zaal de voorstelling Herfst, met restaurant en muzikale omlijsting. De andere seizoenen kunnen we nu eindelijk uit het vriesvak halen. HartenJagers blijft absoluut bestaan.

 

Het Compagnietheater staat in de steigers. Volgende week zullen wij over de Kloveniersburgwal uitkijken vanaf het geveldoek en over twee maanden, als de deuren hier weer opengaan, is er een nieuw programma op de eerste maandag van de maand. Het heet Monologisch, naar een initiatief van Marijke en Julie. Iedere maand zullen regisseurs en acteurs samen teksten spelen uit het onlangs verschenen monologenboek van Performer Agency, Monologisch. Eén van die teksten is al eens op Mondov gespeeld. Zo geven we het stokje over.

En zelf gaan we nieuwe stokjes zoeken. Brandhout, voor onze artistieke vuurtjes.

Bedankt Margo, Jacqueline. Bedankt Nick en Deshney en bedankt alle dronken toeristen en verdwaalde bejaarden. Bedankt Compagnietheater en bedankt alle artiesten. Jullie zijn helden. Bedankt publiek, dat jullie er waren en terug kwamen en altijd eerlijk zijn geweest."

 

Hartenjagers

 

Het nieuwe theatercollectief HartenJagers organiseert sinds januari 2013 het succesvolle MONDOV. In de meest bruisende cultuurtempel van Amsterdam: het Compagnietheater. MONDOV, dat in korte tijd is uitgegroeid tot een onmisbaar begrip, is een combinatie van een try-out podium voor jonge makers en een sociale rendez-vous voor jong, cultureel Amsterdam. 

 

 

Achter de bar staat zoals altijd een verrassende mistery-guest die we onderwerpen aan een razendsnel

diepte-interview.

Er is altijd een ludiek randprogrammering, we hebben onze eigen cocktails. Er zijn schemerlampjes, plaksnorren en decolleteetjes en na afloop kun je dansen. Kom lekker zitten in dit hoopvolle café en wees niet bang, want al je verwachtingen worden overtroffen.

 

MONDOV vindt elke eerste maandag van de maand plaats in het Compagnietheater in Amsterdam, aan de Kloveniersburgwal. De deuren gaan om 19:30 open, de entree is gratis en het feestje na afloop duurt tot 01:00.

 

MONDOV wordt belangeloos georganiseerd en heeft als enige doel jonge kunstenaars een podium te bieden waar ze hun materiaal kunnen uitproberen of promoten. Denk aan het pitchen van theatervoorstellingen, ten gehore brengen van eigen teksten, nummers of andere acts. Elke avond is cabaret, muziek en theater te zien. Daarbij is onze enige voorwaarden dat het om nieuw of eigen materiaal gaat. 

MONDOV is een broedplaats, een nieuw try-out podium voor jonge podiumkunstenaars en een feest voor een nieuwe, ambitieuze generatie. Juist nu veel Amsterdamse theaters noodgedwongen hun deuren moeten sluiten, toont het Compagnietheater haar kloppende hart door de deur naar de toekomst wagenwijd open te zetten.

 

 

Seizoen 1
Seizoen 2
bottom of page