top of page

hartenjagers

© Joost de Haas

HartenJagers is een jonge groep theatermakers met een grote ambitie. Onze eerste voorstelling Wij Vieren (Fringefestival 2011)  was de eerste stap van een hele lange wandeling langs theater, film, musical en kleinkunst: toegankelijke podiumkunst van hoge kwaliteit.

 

We willen de laag stof van het begrip 'toneel' af wapperen en toegankelijk, hedendaags drama op het podium zetten, vanuit herkenbare problemen en personages. Theater is wat ons betreft absoluut geen elite-kunst en moet zich zelf vooral niet te serieus nemen. Elke voorstelling die wij willen en zullen gaan maken, gaat over de mensen die er op dat moment naar kijken. Theater moet inzicht geven, maar niet belerend zijn. Theater is een kunstvorm, theater spreekt meerdere zintuigen tegelijk aan, maar moet vooral een begrijpelijke kunstvorm zijn. Het publiek moet altijd weten waar ze naar kijken en zichzelf kunnen herkennen in de personages. Het materiaal - dat wij zelf schrijven - is gebaseerd op onze eigen angsten en verlangens. Wij vragen ons bij elke productie eerst af: waar dromen wij zelf van? Waar zijn wij zelf bang voor? Het antwoord op die vragen vormen het uitgangspunt voor onze voorstellingen. We werken altijd met tekst en zijn gewend om ons eigen materiaal te creëren. Onze enige regel is dat we altijd nieuw materiaal spelen dat we bij voorkeur zelf schrijven. Dit geldt ook voor MONDOV. Een try-out podium voor nieuw en/of eigen materiaal van jonge podiumkunstenaars, dat HartenJagers maandelijks organiseert in het Compagnietheater van Amsterdam.

 

Het bestuur van Stichting Hartenjagers bestaat uit Lidwien Roothaan, Rob de Graaf en Jurrian van Dongen.

Lykele Muus

Samen met Wouter richtte Lykele theatercollectief Hartenjagers op. Lykele is vaste schrijver van de groep en speelde in o.a. Herfst en Iedereen Behalve Ik. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman Eland dat in 2015 gepubliceerd wordt door Nijgh en van Ditmar. Als acteur speelde hij verder in o.a. War Horse, Soldaat van Oranje, King Lear (Het Toneel Speelt) en verscheidene TV series en speelfilms. Binnenkort is hij met een vaste rol te zien in de nieuwe Science Fiction serie Missie Aarde. Lykele is tevens schrijver van Hartenjagers' nieuwste stuk, De Therapie Generatie.

Wouter Zweers

Samen met Lykele richtte Wouter theatercollectief Hartenjagers op. Hij speelde mee in o.a. Wij Vieren en Onder Ons. Momenteel is hij te zien in de voorstelling ANNE. Verder was hij op het toneel te zien in o.a. Toon (V&V Entertainment), Met Joran Aan Zee en Het Blauwe Huis (Suburbia) en Ontspoord (Toneelmakerij) en in verscheidene TV series en speelfilms. In september 2015 zal Wouter te zien zijn in Hartenjagers' De Therapie Generatie.

Met de start van MONDOV voegde Daniel zich bij de kern van theatercollectief Hartenjagers. Hij presenteerde deze avonden meerdere malen, evenals het succesvolle De Grote Theaterquiz. In het theater speelde Daniel o.a. in Valangst (Matzer), The Normal Heart (Kemna Theater), Heilig Vuur (Zuidelijk Toneel) en samen met Wouter in ANNE. Verder speelde Daniel in verscheidene TV series en speelfilms. In september 2015 zal Daniel te zien zijn in Hartenjagers' De Therapie Generatie.

 

Daniel Cornelissen

productie leidster

martha van meegen

Herfst

Mondov

De Therapiegeneratie

zakelijk leider

danny van zuijlen

De Therapiegeneratie

bottom of page