top of page

Voorstellingen

Archief

mondov

Theatercollectief Hartenjagers heeft besloten te stoppen met het organiseren van het maandelijkse try-out podium MONDOV. Op 2 Juni 2014 kon je op een piepklein podium achterin de foyer van het Compagnietheater voor de allerlaatste keer jong, actueel talent op het gebied van muziek, theater en cabaret bewonderen. MONDOV was in korte tijd uitgegroeid tot een onmisbaar begrip in de Amsterdamse cultuurscene. Waarom stoppen wij dan juist nu?    lees verder

Herfst

Vanaf 2013 presenteert het nieuwe theatercollectief HartenJagers elk seizoen een intieme voorstelling, gekoppeld aan een warme maaltijd en sfeervolle live-muziek. Te beginnen met Herfst.

 

In Herfst ontmoeten we vijf vrienden die moeilijk in kunnen schatten wanneer ze elkaar moeten helpen en wanneer ze elkaar maar beter even met rust kunnen laten. Goeie vrienden gun je de wereld, maar niet als dat ten koste gaat van je eigen geluk.

 

HartenJagers wappert de laag stof van het ouderwetse begrip toneel met toegankelijk en hedendaags drama, vanuit herkenbare problemen en personages die gevaarlijk dicht bij zichzelf staan.

 

Eindregie: Karlijn Kistemaker

Tekst: Lykele Muus

Spel: Xander van Vledder, Mira van der Lubbe, Jim Deddes, Lotte Noordanus en Lykele Muus.

Decor- en lichtontwerp: Calle De Hoog

Productie: Martha van Meegen, Anne Baltus, Daniel Cornelissen, Wouter Zweers en Simon Heijmans.

Zakelijke leiding: Ben Visser

Dramaturgisch advies: Leonie Blom

Kostuums: Nicky Nina de Jong

Affiche: Joost de Haas

 

Herfst speelde op 12, 13, 14 en 15 oktober 2013. Elke dag om 18:00 en 21:00 met een diner met live muziek tussen de voorstellingen in.

 

Gelul en gekut over het wel en wee van mannen en vrouwen.

 

"Als je iets heel vaak ziet, dan is het geen de ja vu meer Dan heb je gewoon een eentonig leven"

 

ONDER ONS werd gespeeld door Lykele Muus en Wouter Zweers, geregisseerd door Joost van Hezik en geschreven door Rob de Graaf, Lykele Muus, Ellen Parren, Sanne Vanderbruggen en Wouter Zweers 

 

Productie | Minjon Olgers

Techniek | Wouter Janmaat Jan Kooloos 

Decorontwerp | Calle de Hoog

Grafisch Ontwerp | Joost de Haas

Kostuums | Esmee Thomassen

 

Met dank aan Bonnie van Caspel, Theo van Esch, Lois Maat, Annebeth Vlietstra, Sanne Vogel

 

ONDER ONS speelde van 4 t/m 10 oktober 2010 op de Theaterschool in Amsterdam. Voor deze voorstelling combineerde we voor het eerste teksten van verschillende schrijvers rondom hetzelfde thema. We vroegen de schrijvers een dialoog te schrijven tussen zowel mannen als vrouwen, over communicatie-verschillen tussen mannen en vrouwen. Het belangrijkste element in deze dialogen was vriendschap. Wouter en Lykele speelden in ONDER ONS meerdere rollen, zowel mannen als vrouwen.

Onder Ons

In september 2011 maakten Wouter, Lykele, Mira en Hannah de voorstelling WIJ VIEREN, die in de kleine zaal van Bellevue te zien was tijdens het Fringe Festival van Amsterdam.

 

Je sliep niet thuis vannacht en je vrienden zijn nieuwsgierig. Was ze geschoren? Heeft ze je gepijpt? Is ze klaar gekomen? En ga je dit aan je vriendin vertellen? Controle is geen wantrouwen, maar je zegt niks. Zwijgen is geen liegen en ze weten nu al te veel. Maar als je niks zegt… Dan gaan ze zelf iets bedenken en dat wil je ook niet. Dan gaat het als een lopend vuurtje. Misschien had je het beter niet kunnen doen. Maar zij wilde het ook. Toch? 

 

Van 4 tot 10 september 2011 speelden HartenJagers Wij Vieren op het Fringe Festival van Amsterdam in Theater Bellevue. Een uitermate toegankelijke tragikomedie over achterdocht, aannames en nieuwsgierigheid. Over de herkenbare moeilijkheden van communicatie en de ijdelheid, jaloezie of blinde liefde die daar bij komt kijken. In hoeverre is het wenselijk om je met elkaar te bemoeien? Met het oog op de naderende Apocalyps kijken vier engelen naar de mens. Kunnen ze totale ellende voorkomen? HartenJagers: een klein uurtje keiharde werkelijkheid met dans en zang en een saus van zwarte humor.

 

Spel: Mira van der Lubbe, Hannah Hoekstra, Lykele Muus en Wouter Zweers

Eindregie: Michiel de Regt

Scenografie: Calle de Hoog

Vormgeving: Joost de Haas

Productie: Simon Heijmans

 

Met tekstbijdragen van Huub van der Lubbe en Teuntje Klinkenberg

 

Voor WIJ VIEREN ontvingen we subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

Wij Vieren

de therapie generatie

Depressief zijn is hip. Het halve land slikt anti-depressiva. Je bent eerder gek als je niet in therapie zit. In De Therapiegeneratie komen zes ambitieuze en populaire jongelingen samen in één praatgroep. Een bekende actrice met anorexia, een danseres met een Napoleoncomplex, een cabaretier met een angststoornis, een verslaafde advocaat, etcetera. Ze praten over de individualisering van de samenleving en de psychologische gevolgen van hun honger naar succes. Zijn we watjes geworden en is depressiviteit modieuze aanstellerij? Of is het misschien de rekening die we betalen voor de torenhoge eisen die we aan onszelf en elkaar stellen?

 

Spel: Oscar Aerts, Wart Kamps, Mira van der Lubbe, Steef de bot, Eva Marie de Waal, Isis Cabolet en Daniel Cornelissen 
Regie: Job Gosschalk 
Tekst: Lykele Muus 
Productie: Martha van Meegen en Wouter Zweers
Zakelijke leiding: Danny van Zuijlen 

Lichtontwerp: Jeroen de Boer

Techniek: Nick Zwolsman

 

De Therapiegeneratie speelde van 16 t/m 20 september 2015 in het Compagnietheater in Amsterdam.

 

 

“Niemand van ons kan iets doen tegen de dingen die ons veranderen. Ze gebeuren gewoon. En ze blijven gebeuren. Als ze gebeurd zijn, zorgen ze ervoor dat er weer andere dingen gebeuren. Op het eind staat alles wat je ooit hebt gedaan, tussen jou en wat je zou willen zijn. En dan is je ware zelf voorgoed verloren.”

 

Zeven twintigers komen samen. Ze willen bij elkaar zijn, maar leven in gescheiden werelden. Een wereld van prestatie en ambitie tegenover een wereld van keurige mensen die zich omringen met vrienden, sport en kunst. In de ene wereld is iedereen getalenteerd, maar verliest eerlijkheid het van eerzucht. In de andere wereld spelen spierbundels stiekem met treintjes en zingen sensuele dames kinderliedjes.

 

Spel: Sjoerd Spruijt, Lykele Muus, Rianne Botma, Jim Deddes, Oscar Aerts, Mira van der Lubbe en Eva Laurenssen

Regie: Maaike van Langen

Tekst: Lykele Muus

Productie: Sophia Jonker

Muziek: Ivar van Urk

Kostuums: Peter Oskam

Lichtontwerp: Marc Heinz

Techniek: Emiel Rietveld en Femke van Kuyk

Geluid: Valentijn Berkhout

 

IEDEREEN BEHALVE IK speelde van 20 t/m 25 juni 2010 in een uitverkochte grote zaal van de Theaterschool in Amsterdam. Het stuk werd op het Its-festival geroemd door Gerardjan Rijnders en Theu Boermans gaf het een eervolle vermelding in zijn afsluitende toespraak.

 

Loek Zonneveld schreef in de Groene Amsterdammer: ”Zeven aspirant-toneelspelers uit Amsterdam brachten een onderneming van eigen snit: een van hen, Lykele Muus (onthoud die naam!) heeft een toneelstuk over hun generatie (vroege twintigers) geschreven, Iedereen behalve ik, en ze hebben Maaike van Langen (1971), die in 1996 als regisseur afzwaaide, gevraagd dit kakelverse toneelstuk te regisseren. De personages zijn alle zeven, als stel of als eenling, betrokken bij een nieuwe creatieve onderneming, een jonge uitgeverij. Alle zeven hebben ze ieder op eigen wijze last van de kwaaie energie dat niemand op hun creativiteit zit te wachten – en dat is een dicht op de huid gesneden én prettig op afstand gehouden actualiteit. Dat levert zeven ruig uitgelichte vertellingen op die met een bonkige kracht en in allerminst stereotiepe kleuren in en door elkaar zijn geweven. Regisseur Maaike van Langen is ooit zelf op zo’n mensenweefsel fraai afgestudeerd (als ik me goed herinner van Botho Strauss), ze heeft uit deze nieuwe toneeltekst een ritmisch en muzikaal geheel gedirigeerd dat van de eerste tot de laatste minuut boeit, een goed verhaal met de hartenklop van een hecht ensemble.”

Iedereen Behalve Ik

bottom of page